Video

WooCommerce 8.5

WooCommerce brengt maandelijks een nieuwe update uit. En dat is indrukwekkend.
Nog meer indrukwekkend is de lengte van de changelog. Wat is een changelog? Een changelog is de lijst van verbeteringen en nieuwigheden in software.
We overlopen de interessanste nieuwigheden van WooCommerce 8.5.

Order Atrribution Feature
Dit is de technische benaming voor: van welk bron komt de bestelling. Deze informatie vind je meestal ook al terug in menig statistieken tool zoals Google Analytics. En vanaf 8.5 dus ook in je dashboard als je de bestelling opent.
Een bron kan zijn:
direct verkeer (kopers die meteen het adres van je site ingeven),
Search organic (kopers die via zoekmachines komen),
social (kopers via social media zoals Facebook, Instagram, Pinterest, Tik Tok, Youtube, Twitter of X)
– ook UTM-parameters kunnen een verkeersbron zijn. UTM parameters gebruik je best in je mail campagnes. Wat zijn UTM parameters? Dat zijn zelf gedefinieerde parameters die je achter een linkje legt. Google heeft een handige tool waar je zo’n UTM-link kan aanmaken.

Kortom: inzicht in verkeer
Opgelet: deze data gaat niet terug in de tijd. Bij bestellingen voor het tijdperk van WooCommerce 8.5 ga je de attributie “onbekend” zien staat,
Pas na WooCommerce 8.5 wordt deze data gemeten en getoond.

Klanten Geschiedenis
Vanaf 8.5 ga je nog makkelijker herhalende kopers herkennen aan de hand van 3 nieuwe meetpunten die getoond worden in elke bestelling:
totaal aantal geplaatste bestellingen
totale aankoop
gemiddelde bestelwaarde
Dat is best cool. WooCommerce heeft best al een indrukwekkende statistieken overzicht. Maar dit is de eerste keer dat dit type van informatie op bestelniveau getoond wordt.