WordPress backups uitvoeren

Wat zijn WordPress backups

WordPress backups zijn exact hetgene zoals ze klinken: een backup is een veilige kopie van je website. Voor WordPress websites heb je 2 verschillende backups. Een backup van je bestanden en een backup van de database. 

🤔

Waarom heb je WordPress backup nodig?

Een backup van je WordPress website kan je bedrijf redden. Bekijk het als een zekerheid dat je de website nooit kan verliezen of finaal kan stuk laken.

De reden dan een backup teruggeplaatst wordt zijn uiteenlopend. Het kan gaan van hosting problemen tot een virus aanval. Bij een virusaanval wordt er code geïnjecteerd in de database of bestanden. Het is ondoenbaar om manueel deze code te gaan opsporen, en daarom is een backup tot 60 dagen terug heel belangrijk.

WordPress backups bij Woofers

Bij Woofers hebben we een vastgelegde en bewezen procedure om backups te nemen op een professionele manier. We testen regelmatig onze website procedure. We doen ook die testen die niemand anders doet. Bijvoorbeeld: het testen van een volledige backup herstel.
Wij gebruiken externe bronnen om een backup van je website te nemen. Op die manier belasten we jouw website niet. Er bestaan tientallen WordPress backups plugins. Maar weet dat zulke plugins ook een belasting kunnen betekenen voor grotere websites. Jouw website zal trager draaien op momenten dat er een backup gemaakt wordt.
Bij Woofers draait je website altijd snel, ook al maken we 4 backups per dag.


De aanpak van backup procedure

🤖

Volledig geautomatiseerd

We nemen elke nacht een volledige backup van je website. Volledig geautomatiseerd en veilig. Op momenten dat het je bezoekers niet stoort.

🇪🇺

Opslaan van backups volgens GDPR

We slaan alle backups veilig op in Europese Servers, wat verplicht is volgens de Europese Wetgeving.

Backups van 30 of 60 dagen

We kunnen tot 60 dagen teruggaan voor backups. Hierdoor kunnen we ver genoeg terug gaan zodat we geen backups terugzetten met eenzelfde virus.

4️⃣

Tot 4 backups per dag

We kunnen je website 4x per dag backuppen zodat we quasi elke wijziging apart opgeslagen hebben. En indien nodig, terug gezet kan worden.

💂

Snel herstel met 1 klik

We staan snel voor je klaar indien de backup aangesproken moet worden. Met 1x klik op de knop wordt de correcte backup teruggeplaatst.

📁

Backup op 2 verschillende locaties

We laten niets aan het toeval over. Onze procedures zijn voorzien dat de backups veilig worden opgeslagen op 2 verschillende locaties.

☎️

Klant worden bij Woofers

En we waken over je WordPress website!

Of check deze case-studies van klanten