Instagram in je WordPress website? Waarom én hoe!

Je hoeft geen expert te zijn om te weten dat social media niet langer alleen onder de particulieren populair is.

Ook bedrijven halen hun voordeel uit verschillende social media kanalen. En… met name Instagram. Want dit kanaal is op een mum van tijd razend populair.

Om dus écht mee te zijn, kan je Instagram in je website integreren. En dan hebben we het niet over een gewone “Instagram”-button! Je kan je hele feed toevoegen aan je WordPress website!

Instagram in WordPress? Dit is je voordeel…

Instagram helpt je om je merk bekender te maken. Je bezoekers willen altijd weten wie je bent én wat je hen te bieden hebt. Je Instagram helpt je ermee. Want waar ben je nog zo persoonlijk als op je feed?

Je Instagram is niet alleen foto’s en filmpjes delen maar hij is je statement! Groot gelijk dus als je je Instagram gaat integreren in je WordPress website.

Instagram fotogalerij verwerken in WordPress

Je fotogalerij van WordPress in je blog vermelden is een tactiek om je merkbekendheid te vergroten. Je wilt natuurlijk dat ze van social media naar je website gaan en andersom.

Als ze je fotogalerij van Instagram op je website tegenkomen, worden ze nieuwsgierig naar wat je op social media te vertellen hebt.

Het zit in ons: we zijn nu eenmaal nieuwsgierig!

Snel een blik achter de schermen is dus mooi meegenomen voor je potentiële klant. Én daar is je volgende ‘like’ al!

Trek je bezoekers naar social media om ze up-to-date te houden over alles wat er in en rondom je business gebeurt. Ze kennen je als ze je écht nodig hebben!

De integratie van Instagram in je WordPress website

Met de plugins: “Enjoy Instagram” en “WP Instagram widget” kan je dankzij widgets en shortcodes je foto’s vertonen op pagina’s, blogs, sidebars,…

Je gaat naar de plugin en je koppelt je Instagram aan de plugin. Bij de instellingen zie je een shortcode die je moet kopiëren. Ga vervolgens naar je gewenste locatie, bijvoorbeeld je blogberichten en voeg een shortcode toe zodat je het gekopieerde stukje tekst kan plakken.

Je ziet in enkele seconden al je Instagram foto’s!

Instagram feed implementeren in WordPress

Je kan ook een gehele nieuwe pagina voorzien met alleen je Instagram tijdlijn.

De plugin: “Instagram Feed” zorgt ervoor dat je een shortcode kan toevoegen op een pagina waardoor je hele tijdlijn tevoorschijn komt. Inclusief je naam én je biografie.

Je Instagram koppelen, de shortcode kopiëren én vervolgens plakken op je gewenste locatie en klaar.

Je bezoekers kunnen je met behulp van deze plugin volgen én je foto’s liken.

Wil je je Instagram-feed op een elegante manier op je WordPress website weergeven? Dan gebruik je de “WD Instagram Feed”-plugin. Die ziet er eleganter uit. 😉

Test zelf welke bij je past…

Extra betalende Instagram plugins

Naast de gratis plugins zijn er ook betalende plugins met meer functionaliteiten!

AccessPress Instagram Feed Pro

Met deze plugin kan je je Instagram-feed op een aangepaste manier weergeven.

InstaLink

Deze plugin biedt je drie manieren om foto’s weer te geven op een WordPress website:

  • Gebruikersnaam
  • Hashtag
  • Gebruikersnaam gefilterd op hashtag

Flexi Instagram Feed

Met de “Flexi Instagram Feed”-plugin kan je je feed eenvoudig laten zien. Je kan hem vergelijken met de “Instagram Feed”. Alleen heeft deze plugin drie verschillende aanpassingsmogelijkheden om hem weer te geven:

  • Raster
  • Dia
  • Fotolayout


Over de auteur: Dave Loodts

Full-time creatieve maker van doelgerichte websites en webshops sinds 2006 en gek van WordPress en WooCommerce. Actief lid in WordPress Community sinds 2014. Mijn grootste voldoening: ondernemers die succesvol aan de slag gaan met m'n WooCommerce tips.

Volg me op: