Nieuw: Lookup Table vanaf WooCommerce 6.3

Sinds mensenheugenis is er een probleem met variaties in WooCommerce, met name om ze te filteren. Variaties zijn combinaties van variabele producten.

Elke individuele variatie kan ook een stock-status hebben; bv een zwart t-shirt in maat 38. Het probleem was dat bezoekers de filter de stock status van die variaties niet kon “lezen”; waardoor het variable product bleef staan in de filter resultaten desondanks het uit stock was. Een frustrerend probleem dus voor de bezoeker.

Met de update naar WooCommerce 6.3 is dit opgelost. Maar deze update kan best pittig zijn voor webshops die veelvuldig gebruik maken van variabele producten. Er wordt namelijk een nieuwe database kolom aangemaakt; en je hele catalogus wordt gescand om variaties te gaan dupliceren in die nieuwe kolom. Dit kan zeker voor extra load zorgen op je webshop. Doe dit dus niet in hoogtij. En check je database-ruimte of die nog voldoende is.Over de auteur: Dave Loodts

Full-time creatieve maker van doelgerichte websites en webshops sinds 2006 en gek van WordPress en WooCommerce. Actief lid in WordPress Community sinds 2014. Mijn grootste voldoening: ondernemers die succesvol aan de slag gaan met m'n WooCommerce tips.

Volg me op: