Pakbonnen en facturen als PDF bijlage bij WooCommerce bestellingen

Je kan standaard geen facturen en pakbonnen on WooCommerce terugvinden. Maar zoals altijd in het prachtige WordPress-landschap is er wel een geweldige plugin die dit voor jou doet.

De plugin “WooCommerce PDF Invoices & Packing Slips” laat je toe om PDF documenten toe te voegen aan een WooCommerce bestelling. Bijvoorbeeld: facturen en pakbonnen.

Mogelijkheden van de gratis plugin versie:

  • Verstuur automatisch de PDF factuur als bijlage bij WooCommerce emails naar keuze
  • Download de PDF Factuur / Pakbon van de order pagina’s
  • Maak PDF Facturen / Pakbonnen aan in bulk
  • Volledig aan te passen HTML/CSS factuursjablonen
  • Download facturen vanaf de pagina Mijn account
  • Doorlopende factuurnummers – met aanpasbare formats
  • Is vertaald is tiental talen

Layout en teksten aanpassen van WooCommerce factuur en pakbon

Via de instellingen heb je 3 tabs: Algemeen, Document en Status.
Onder ‘Algemeen’ kan je de tekstinhoud van zowel het factuur als pakbon zelf bepalen. Ook je logo kan je hier aanpassen.
Voor alle duidelijkheid: we hebben het over tekst op de PDF zelf. Indien je tekst wil aanpassen in de WooCommerce e-mail zelf, lees ons artikel over teksten aanpassen in WooCommerce e-mails. De layout van de e-mail aanpassen in WooCommerce, ook daar hebben we een leuk artikel over geschreven.

Het is zelfs mogelijk om een eigen PDF layout op te laden. Bij Woofers hebben we dit enkele keren uitgevoerd, en het is best makkelijk om uit te voeren als je PHP kent.

Onder de tab ‘Document’ kan je bepalen aan welke type WooCommerce e-mails het factuur moet komen als bijlage. Het is ook super dat er volledige controle is over de factuurnummers.

In het overzicht van alle bestellingen komen recht 2 PDF icoontjes bij. Klik hierop en je vindt ofwel de factuur ofwel de pakbon van die bepaalde WooCommerce bestelling.

Alle WooCommerce facturen in 1 PDF document.

Ja, het kan nog zotter. In het overzicht van alle bestellingen kan je een selectie maken, en via de dropdown kan je alle facturen in 1 handig document laten zetten.
Als dat niet handig is!

woocommerce bestellingen in pdf document

De pluginbouwer is heel genereus geweest met wat deze gratis versie aanbiedt.
Wil je nog meer opties, koop dan zeker de Premium versie op https://wpovernight.com.Over de auteur: Dave Loodts

Full-time creatieve maker van doelgerichte websites en webshops sinds 2006 en gek van WordPress en WooCommerce. Actief lid in WordPress Community sinds 2014. Mijn grootste voldoening: ondernemers die succesvol aan de slag gaan met m'n WooCommerce tips.

Volg me op: