Doorlopen van installatie-wizard van WooCommerce

Als je WooCommerce voor de eerste keer op je website wil installeren, dan moet je even opletten. De installatie-wizard is best tricky. Via vooraangevinkte velden wil WooCommerce je extra plugins in de nek duwen. Sowieso zijn het gratis plugins, maar de diensten achter die plugins zijn dat niet.

Via de vooraangevinkte velden wil WooCommerce bijvoorbeeld:

  • installeren van Jetpack: best wel een heavy plugin die een ballast op je website kan zijn. Deze plugin kan héél veel, en dat is soms hét probleem. Je hebt niet alles nodig. Afvinken!
  • Storefront thema: WooCommerce heeft een eigen open-source thema genaamd Storefront. Het verdienmodel achter dit thema is het aanbieden van child-thema’s die een andere look and feel geven. Als je een eigen thema gaat gebruiken hoef je dit dus niet. Afvinken!
  • Paypal: als je met een Payment Provider in zee gaat, dan kan je via die weg Paypal activeren. En dat is wat de meeste webshop-eigenaars doen. Afvinken!
  • Achteraf betalen: ook hier heb ik geen idee waarom ze deze plugin door de strot willen duwen. Ik zie eigenlijk zelden deze optie in een checkout van een webshop verschijnen. Afvinken dus!

Wat als je toch iets ‘aangevinkt’ hebt gelaten?
Geen probleem. Ga naar Plugins en verwijderen ze hier.

Bekijk hoe ik de WooCommerce installatie zo clean mogelijk houd:Over de auteur: Dave Loodts

Full-time creatieve maker van doelgerichte websites en webshops sinds 2006 en gek van WordPress en WooCommerce. Actief lid in WordPress Community sinds 2014. Mijn grootste voldoening: ondernemers die succesvol aan de slag gaan met m'n WooCommerce tips.

Volg me op: